Max: The Curse of Brotherhood – bratři jsou unášeni i na Switchi (recenze)

Max se vrací, aby znovu zachránil svého bratra a porazil zlého dědečka. Již jednou se mu to podařilo. Dokáže to i na Nintendo Switch?

Max: The Curse of Brotherhood je jedna z prvních her, kterou jsem si zahrál na Xbox One... byla totiž součástí Games with Gold. Překvapilo mě však, jak moc mě oslovila. Když jsem tedy zjistil, že míří na Nintendo Switch, nemohl jsem váhat. Takováto plošinovka je pro handheld jako dělaná.

Bratře, kde jsi?

Titul nemá cenu hlouběji představovat, před časem jsme ho zrecenzovali. Proto se zaměříme zejména na kvalitu Switch verze. Pojďme si ale říct základy. Hra začíná představením jednoduché zápletky, ve které se Max vrací ze školy a je otrávený přítomností svého bratra ve svém pokoji. Na internetu najde zaříkávadlo na zmizení bratra a ono překvapivě funguje. Jeho bratr je unesen a Max se ho vydává zachránit.

MAX (2).jpgMAX (1).jpgMAX (3).jpgMAX (4).jpg
Ve hře vám roztomilá příšera unese bratra a vy ho chcete zachránit

Hra je unikátní hlavně díky zajímavé hratelnosti. Maxovi se záchranou bratra pomůže jedna stařenka, která z jeho školní tužky udělá magickou tužku. Díky ní postupně dokáže zvedat zem, vyčarovávat větve a liány či vytvářet proud vody. A právě díky nutnosti se trochu zamyslet a s tužkou si pohrát vás čekají hravé úrovně.

 

 Max je pro handheld jako stvořený, chytré je i použití tužky

 

Přičemž celé prostředí je zajímavé a pohádkově magické. Hraní je skoro až duševní relaxace jako posezení u televize před oblíbeným filmem z dětství. Občas se zasmějete, občas si budete otírat pot, ale hlavně se budete bavit. Mezi plošinovkami možná není Max tak výrazný, ale rozhodně vás bude bavit pořád.

Handheld je ideální

Začněme tím nejlepším. Max: The Curse of Brotherhood je pro handheld jako stvořený. V kapesní verzi vypadá v první řadě velmi dobře. Jedná se o jednodušší grafiku, která možná trochu připomene hry na mobily. Jediným záporem jsou občasné dropy fps, které však herní zážitek naštěstí příliš nezkazí.

MAX (5).jpgMAX (6).jpgMAX (7).jpgMAX (8).jpgMAX (9).jpgMAX (10).jpg
Nejlepší je hra v handheldovém módu, novinkou je ovládání dotykem prstu

Hlavní výhodou je v tomto případě ovládání. Vývojáři bohužel neumožní kreslení pohybem Joy-Conu, naštěstí alespoň dotykem prstu. Díky tomu mohou být náčrtky větví mnohem přesnější a v některých chvílích to pomůže průchodu hrou.

S televizním módem je to horší

Televizi bohužel už hra tolik nesedla. Grafický úpadek je tam mnohem horší, než jsem předpokládal, ale naštěstí to není tragédie. Samozřejmě zde mizí možnost ovládat hru dotykem prstu, bez toho jsem si však poradil i na Xbox One.

MAX (13).jpgMAX (11).jpgMAX (12).jpgMAX (16).jpg
V TV módu je grafické rozlišení znatelně horší než na jiných platformách

Problém je spíš v tom, že člověk má nutkání porovnávat všechny verze. Velmi jednoduchá hříčka jako Max, která má zkušenosti i s Xbox 360, by přeci neměla mít s grafikou na Switch žádné problémy. Tak jako u jiných her, i u Maxe platí, že pokud nechcete hrát na handheldu, ale na velké obrazovce, zvolte jinou platformu.

Přesto jsem se Switch verzí velmi spokojený. Hra se na ní hraje dobře a obzvlášť v handheldovém módu je skoro návyková. Pokud jste Maxe zatím nehráli a máte Switch, hurá do toho. Tato verze každopádně neobsahuje nic nového oproti jiným, takže pokud jste Maxe už hráli, koupi si dobře rozmyslete.

Hodnocení: 3.5 / 5

Klady:

  • stále vynikající hra
  • podpora ovládání dotykem prstu
  • vynikající v handheldovém módu

Zápory:

  • horší grafika v TV módu (oproti jiným platformám)
  • žádný nový obsah pro Switch
  • občasné dropy fps
Váš názor Další článek: 7 tipů na stylové pařby, ze kterých vás zamrazí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,