Hrajeme betu Destiny 2: zápisky z návratu Strážců

Bungie se vrací se svým sci-fi eposem a slibuje hráčům vše, co nepřineslo v prvním dílu. Opravdu se dočkáme hry, kterou jsme chtěli vidět?

Ačkoliv nebyl první díl eposu od Bungie splněným slibem a trvalo pěkně dlouhou dobu, než se Destiny dostalo na úroveň, kterou jsme tak nějak čekali, druhý díl má očekávání vyšponovaná ještě výš. Podle informací a zveřejněných záběrů má totiž přinést skoro vše, po čem jsme v jedničce tak prahli a čeho se nám nedostalo. Jak to ale bude doopravdy?

V současné době je k mání veřejná beta, ve které si lze vyzkoušet malý kousek ze hry, a už podle něj je jasně vidět solidní posun vpřed takřka na všech frontách. Ačkoliv grafická stránka doznala jen malých vylepšení a změn, je to především obsah, který nás opravdu těší. 

Zatímco nový sociální hub jménem Farma bude k mání jen pár hodin v neděli, už teď si lze zahrát klasický multiplayerový mód Control v Cruciblu, první příběhovou misi Homecoming, jeden ze Striků a nový multiplayerový mód Countdown, kde musíte bránit či naopak aktivovat bomby roztroušené po mapě. Je rychlý, frenetický a skvěle hratelný.

Velkých změn se dočkali i Strážci samotní. Těšit se máme na bohatší možnosti customizace, všechny zbraně a brnění půjde upravit barevným schématem nezávisle na sobě a konečně podle všeho nebude záviset na úrovni Lightu (možná především proto, že o něj na začátku hry přijdeme), takže si hrdinu oblečete přesně do toho, čeho chcete. Veškeré vybavení a zbraně půjde ještě dále vylepšovat a přizpůsobovat, ať už craftingem, úpravou některých parametrů či hrátkami s živly (opět jsou k mání ohnivé, kinetické či voidové zbraně). 

Také třídy se dočkaly rozšíření. Klasičtí Titáni, Hunteři a Warloci nyní mají dodatečné podtřídy, které lze odemknout a které propůjčují Strážcům nové unikátní schopnosti a vlastnosti. Každou třídu si lze také upravit mnohem podrobněji, což vám dává větší možnosti přizpůsobení vašeho herního stylu. 

Celkově vzato vypadá Destiny 2 jako značně nabobtnaná jednička a i když je velmi brzy soudit, Bungie se rozhodně snaží vyjít vstříc fanouškům a přinést mnohonásobně více obsahu. A o to jde v MMO především. Rozhodně jsme tak natěšeni.

Přečtěte si také

Váš názor Další článek: Japonská rubačka Code Vein v čerstvé galerii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,