7 bizarních herních simulátorů, které musíte vyzkoušet

Život kozy nebo medvědí jízda autem? Ani to není v simulátorech problém.

Herní průmysl je doslova nasáklý zvláštními, občas až bizarními záležitostmi. Existují žánry, které si během své existence zatím stále nedokázaly nastavit jasné mantinely a svou podstatou tak přímo vybízejí k šokování. Ano, bavíme se o herních simulátorech. Tedy o hrách, jejichž cílem je hráči virtuálně přiblížit určitou činnost. Postavit ho do konkrétní role a evokovat ty nejrealističtější možné podmínky daných situací. Simulovat tak můžeme let letadlem, řízení vozu, opravu strojů, sázení rostlin apod. Jenže…

Simulovat také můžeme život kozy či jízdu medvěda v autě. Takové simulátory asi nemíří úplně vysoko a jejich vážnost je mnohdy hodně pochybná, nicméně svým důvtipem a smyslem pro humor si i tak zaslouží pozornost. V následujících kapitolách se zaměříme na ty nejzajímavější.

Goat Simulator

Stáhnout hru

Jedním z těch nejzásadnějších kousků v žánru "šíleností" je jistě Goat Simulator. Simulátor kozího života tak, jak ho neznáte. Očekáváte-li poklidný život na statku v přítomnosti dalších milých zvířátek, asi budete zklamáni. Goat Simulator od prvních momentů posouvá žánr simulátorů někam trochu jinam.

goat-simulator-listing-thumb-01-ps4-eu-06aug15.png1768279.jpggoat-simulator-screen-05-ps4-eu-06aug15.jpgGoat-Simulator-Steam-Redeemable-for-5-EUROS.jpg

Důraz je kladen na vtip, extrémní uvolněnost a snahu šokovat. Prim hraje svoboda a totální ztřeštěnost. Hra vám umožní se svou čtyřnohou kozičkou létat s jetpackem, skákat po matracích, boxovat, připravovat exploze nebo dokonce letět do vesmíru. Smyslem hry tak není nic jiného, než umožnit těm veselejším z nás se ještě více pobavit nad totální absurditou.

Přijde vám Goat Simulator ulítlou blbostí pro psychicky narušené? Nenechte se mýlit, jedná se o uznávanou a svým způsobem kultovní hru se statusem legendy. Navíc, marketingově více než úspěšnou.  Hru si zahrajete na Windows, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4, Androidu i iOS.

Diskuze (4) Další článek: Akční závody OnRush přibližují různorodé třídy vozidel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,