Microsoft se vzdává, Xbox One nebude uživatele omezovat

Válka konzolí nové generace právě značně nabobtnala. Po chvilce spekulování sám Microsoft potvrdil, že plánuje odstranit všechny omezující vlastnosti své nové konzole.

Od samého oznámení konzole Xbox One mělo Sony navrch. Ví to fanoušci a ví to i šéfové obou společností. Sony zkrátka uživatelům přineslo všechno, po čem tak toužili a maximálně se věnovalo hráčům jako takovým. I přesto, že se Microsoft snažil přijít se svou vlastní vizí, ztroskotal na plné čáře.

microsoft-xbox-one-01.jpg Xbox_One_controller.jpg xboxhardware1_1020_verge_super_wide.jpg

Oficiální stránky nyní mluví o takřka úplné změně podmínek používání konzole, pryč jsou veškerá omezení a jiné neřesti, které nám zvedaly krevní tlak. O čem že je řeč?

- Xbox One už nebude vyžadovat neustálé online připojení a nebude se každých 24 hodin přihlašovat na Xbox Live.

- Všechny herní disky budou fungovat stejně, jako u současné generace konzole. Instalace her bude zcela na hráčích.

- Internetové připojení bude požadováno pouze při počátečním zapojení konzole, a dále při aktualizacích a využití služeb Xbox Live.

- Všechny stažené hry budou fungovat v online i offline režimu.

- Již žádná omezení při půjčování her, jejich výměně a prodeji (nových i bazarových).

- Regionální zámek byl zrušen. Tituly si budeme moci zahrát na jakékoliv konzoli.

Microsoft v zásadě otočil o 180 stupňů a vše, co bylo dříve zapovězeno je rázem možné. Společnost přitom mluví o tom, že se jedná o reakci výrobce na odezvu fanoušků, kterým prý naslouchá.

Je ale nad slunce jasné, že kromě ubíjející vlny nepokojů ze strany zákazníků jde především o konkurenční konzoli PS4, která využila failu Microsoftu a obrátila veškerý zájem na svou stranu. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se bude situace vyvíjet nyní.

Diskuze (37) Další článek: State of Decay: když jde svět do kopru (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,